Fløjten | DGI og dommerne

I dommerklubbens bestyrelse har vi fulgt med i en del mails omkring DGI’s afregning af vejledere, efter henvendelser fra flere medlemmer må vi dog konstatere, at det kun er en lille del af denne mailkorrespondance vi kender til – for at undgå alt for meget misinformation, er der dog nogle ting vi gerne vil præcisere.

JA : Dommerklubberne har fornyet DGI-aftalen og ja, i denne er dommernes kilometerafregning fastsat til kr. 3,00 pr. kørt km. Da aftalen blev forhandlet på plads blev det fra DGI gjort meget klart, at dette beløb IKKE var til forhandling. Beløbet er fastsat af DGI’s hovedbestyrelse og gælder alle led i hele organisationen. Derfor var der for os kun to muligheder; gå fra forhandlingerne uden en aftale, eller indgå en aftale hvor den nedsatte kilometertakst indgik. I begge tilfælde vil dommerne fremover kun blive afregnet med den nedsatte takst. Da dommeraftalen med DGI indebærer en del andre fordele for dommerklubberne, så valgte vi at indgå en ny aftale. Med i vores vurdering var naturligvis også, at aktiviteten i DGI Håndbold er meget lav, således har vi meget længe, ikke påsat dommere og forventer heller ikke at komme til det i nævneværdigt omfang – dermed vil konsekvensen for vores medlemmer blive minimal !

NEJ : DGI’s påsætning og brug af vejledere til deres børnestævner er IKKE en del af dommeraftalen. DGI har i mange år selv ønsket at bestemme, hvem der egner sig bedst til de udfordringer der stilles, når der laves stævner for de mindste og for børn på meget forskelligt niveau. Det er blandt andet derfor at det er vejledere der afvikler kampene, havde været dommere ville det falde ind under dommeraftalen.

UNDSKYLD : Fra dommerklubbens side har vi ikke informeret om den nedsatte kilometertakst. Dette har været efter en konkret vurdering, som vi nu efterfølgende kan se har været en fejl, det vil vi gerne undskylde for. Da vi i bestyrelsen drøftede sagen blev vi enige om, at der ikke var konkret grund til at orientere medlemmerne om den nedsatte takst. DGI har i lang tid ikke haft kampe hvortil de benytter dommere, vi regner ikke med at de vil få det og derfor kan vi vente med at orientere til det eventuelt bliver aktuelt. I den snak havde vi slet ikke i tankerne, at flere af jer tager ud som vejeledere og at den nedsatte takst dermed også berører jer – her har vi bestået en stor fejl som vi undskylder meget for.

Slutteligt vil vi gerne opfordre til, at denne sag behandles med respekt for alle parter og til, at den enkelte gør op med sig selv, om han/hun vil virke som vejleder under disse betingelser – samt ikke mindst, at den enkeltes beslutning respekteres ! Såfremt vi får konkret henvendelse om det, går vi som dommerklub gerne ind i sagen, men det vil naturligvis ske i henhold til de fakta vi har beskrevet ovenfor.

På bestyrelsens vegne Anders Eskildsen Fmd.

36 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Torsdag, den 25/4-19 kl. 19:00 blev vores generalforsamling i Fløjten afholdt. Det var første gang vi afholdte det i Tølløse-Hallen, og alle var enige om at det var en fremragende flæskesteg der blev